Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Kozakken boys door naar hoofdtoernooi beker na winst op ASWH

21 september 2022 om 01:04 Voetbal

HENDRIK-IDO-AMBACHT Kozakken Boys heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker door ASWH, in Hendrik-Ido-Ambacht, met 1-2 te verslaan. ,,Ik ben heel erg blij met de overwinning, maar ontevreden over ons spel in de tweede helft’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

ASWH – Kozakken Boys 1-2

0-1 Lars Hutten 22’

1-1 Brandon Robinson 49’

1-2 Lars Hutten 67’

In de eerste helft waren de bezoekers de dominante ploeg. Rond de 22ste minuut resulteerde dit in de 0-1 van Lars Hutten. ,,Wij vergaten verder uit te lopen met de score.’’ Tot het rustsignaal bleef het vervolgens bij 0-1.

In de tweede helft ontstond er veel meer ruimte voor ASWH en in de 49ste minuut maakte Brandon Robinson de gelijkmaker. Hierna moest Kozakken Boys alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte uiteindelijk doordat Hutten in de 67ste minuut de 1-2 maakte.

Kozakken Boys is door de overwinning geplaatst voor de reguliere KNVB Beker. Komende zaterdag speelt het elftal van Calderwood, in de reguliere competitie, uit tegen hekkensluiter OFC in Oostzaan.