Robert Mutzers maakte de enige treffer van de wedstrijd
Robert Mutzers maakte de enige treffer van de wedstrijd Theo Bos

Unitas verslaat Groene Ster

25 september 2022 om 19:45 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-0 gewonnen van Groene Ster uit Heerlen. ,,Wij hebben Groene Ster eigenlijk de hele wedstrijd met de rug tegen de muur gezet’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – Groene Ster 1-0

1-0 Robert Mutzers 68’

Vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg sterker dan de bezoekers. Daniel Alexander Walu was een paar keer gevaarlijk dichtbij de openingstreffer. Ook een kopbal van Omar Boulamhayan ging maar net mis. ,,Groene Ster had weinig te zeggen.’’ Bij het rustsignaal stond het echter nog altijd 0-0.

In de tweede helft bleef Unitas de dominante ploeg. In de 68ste minuut gaf Joey Lokasi een voorzet op Robert Mutzers, die voor de openingstreffer zorgde. Thomas Schalekamp was daarna nog dichtbij de 2-0, maar die viel net niet.

Unitas staat door de overwinning vijfde in de Derde Divisie B. Volgende week speelt de ploeg van De Jong uit tegen Hercules, de huidige nummer vier, in Utrecht.