Jeroen van der Veer

Kozakken Boys verslaat AFC

1 oktober 2022 om 21:05 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van AFC uit Amsterdam. ,,Het collectief wint vandaag van het individu’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

Kozakken Boys – AFC 1-0

1-0 Lars Hutten 73’

In de eerste helft had de thuisploeg moeite met de sterke aanvallers van AFC. Toch werden de meeste gevaarlijke acties tegengehouden door de defensie van de Werkendammers. ,,Wij speelden erg gedisciplineerd.’’ Bij het rustsignaal waren de ploegen nog steeds in evenwicht.

Na de pauze kreeg de thuisploeg meer grip op de aanval van AFC, en was het zelf ook een aantal keer gevaarlijk. In de 73ste minuut maakte Lars Hutten met een afstandsschot de 1-0 voor de thuisploeg. Hierna hield de Werkendamse muur stand, waardoor de drie punten voor Kozakken Boys zijn.

Kozakken Boys staat door de overwinning zevende in de Tweede Divisie. Komende dinsdag komt Noordwijk, de huidige nummer tien, op bezoek in Werkendam.