Afbeelding
IFFG

Start kaartverkoop Internationaal Filmfestival Gorinchem (IFFG)

30 maart 2021 om 15:35 Film Internationaal Film Festival Gorinchem

GORINCHEM Nadat de organisatie lange tijd de deur op een kier had gehouden, moest het Internationaal Filmfestival Gorinchem (IFFG) besluiten het filmfestival geheel online aan te bieden dit jaar. Het festival, waarbij 30 films van over de hele wereld vertoond worden, vindt dit jaar online plaats van 14 t/m 18 april.

,,We hadden de filmliefhebbers zo graag weer ontvangen in de rode stoelen met een groot scherm, maar geduld wordt gevraagd”, meldt festivaldirecteur Anika van der Kevie. ,,Toch ben ik enorm blij dat we deze wereldfilms, die al tijden liggen te wachten om getoond te worden, tot in de huiskamer kunnen brengen. De filmmakers hebben er vaak jaren aan gewerkt en hun parels van films moeten gewoon gezien worden.”

De kaartverkoop voor de vijfde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) start maandagavond 29 maart om 20:00 uur. Eerder deze maand maakte het IFFG haar filmprogramma bekend. De filmcommissie van het IFFG heeft bij het selecteren van de films gelet op actualiteiten, wereldse thema’s en bijzondere cinematografie. Bij diverse films wordt ingezoomd op duurzaamheid, identiteit en mensenrechten. Het draait om actuele en mondiale thema’s. ,,De films zijn stuk voor stuk prachtig en vertellen een bijzondere, mooie en belangrijke boodschappen. Wij kunnen niet wachten om deze wereldse beelden en bijzondere verhalen met de kijker te delen”, vertelt een enthousiaste van der Kevie. 

INTERNATIONALE REGISSEURS Voor de festival beleving zorgt het IFFG ook dit jaar met aanvullende randprogrammering. Het filmaanbod wordt omlijst met boeiende interviews, panelgesprekken en Q&A’s, die je na afloop van de film kunt bekijken. ,,We gaan in gesprek met internationale regisseurs die vertellen over de totstandkoming van hun film en de kijker extra achtergrond informatie geven”, aldus van der Kevie. 

Ook biedt IFFG het Lokaal Talent Programma aan, waarbij het festival makers uit de regio een podium biedt. De jongerenjury kijkt achter de schermen mee en bespreekt haar bevindingen, om bij het slot van het festival de Jongeren Jury Award uit te reiken. En net als alle andere jaren kun je als bezoeker je stem uitbrengen voor de IFFG-publieksprijs. 

SCHAKELEN Na maanden van voorbereidingen en aanpassingen is het team er bijna klaar voor. Van der Kevie: ,,De crew heeft dit jaar extra hard gewerkt. Het was een onzeker jaar waarin we veel moesten schakelen, aanpassen en nieuwe ideeën ontwikkelen. Dat heeft wel geleid tot een ijzersterk online programma met verschillende films die bij ons hun Nederlandse première beleven. Sommigen zijn zelfs alleen tijdens ons festival te zien in ons land.” 

Het gehele filmprogramma van IFFG is op de website te vinden. Vanaf maandag 29 maart om 20:00 uur zijn alle online filmtickets verkrijgbaar via iffg.nl. Ondertussen deelt IFFG via haar social mediakanalen de laatste updates rondom het festival en meer informatie over de films en is in De Stad Gorinchem een serie te lezen over het festival.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie