In het werk van Hermans komt zijn vroegere belangstelling voor architectuur naar voren.
In het werk van Hermans komt zijn vroegere belangstelling voor architectuur naar voren.

Bert Hermans ‘Kunstenaar van de maand’ bij Galerie Kunst bij Karel

5 januari 2023 om 20:31 Kunst

GORINCHEM In januari is de in 1947 in Voorburg geboren Bert Hermans ‘Kunstenaar van de maand’ bij ‘Galerie Kunst bij Karel’. Net als enkele van zijn collega-kunstenaars heeft Hermans zich pas na een arbeidzaam leven in een andere sector, hij als jurist, kunnen wijden aan de roeping die al vanuit zijn jeugdjaren lonkte: het op door hem gewenste momenten bezig kunnen zijn met de beeldende kunst, in zijn geval als schilder.

Het werk van Hermans is opvallend omdat daarin duidelijk zijn vroegere belangstelling voor architectuur naar voren komt. Tal van monumentale gebouwen die behoren, of nog vaker behoorden, tot het industrieel en cultureel erfgoed zijn door hem vereeuwigd en daarmee voor altijd vastgelegd. Dat inclusief het aanbrengen van een persoonlijke noot binnen een artistieke vertaling. Toen ze werden vastgelegd waren ze al verlaten en vervallen, vaak wachtend op de sloop.

Zijn inspiratiebronnen schijnen door in zijn werk: monumentale kunstenaars als Saenredam, Escher en Hopper.

Door ruimte te geven aan dit werk geeft Galerie Kunst bij Karel een extra dimensie aan de in Gorinchem vertoonde beeldende kunst.

Galerie ‘Kunst bij Karel’ is gevestigd aan de Langendijk 88 in Gorinchem en geopend op vrijdag en zaterdag (11 – 17 uur) en de tweede en laatste zondag van de maand van 13 – 17 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie