Afbeelding
Els Mulder

Els Mulder kunstenaar van de maand februari galerie Kunst bij Karel

3 februari 2023 om 20:05 Kunst

GORINCHEM Met de in 1946 in Geldermalsen geboren Els Mulder heeft Galerie Kunst bij Karel een bijzonder veelzijdige ‘kunstenaar van de maand’ in huis gehaald. Zij confronteert de bezoekers met benen en hoofden die door haar treffend en kleurrijk neergezet. Soms min of meer natuurgetrouw maar veel vaker op een qua kleur en vorm zodanige manier dat de fantasie van de bezoeker wordt geprikkeld.

De veelzijdigheid van haar werk is gestoeld op opleidingen in Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam en op haar passies. Naast het menselijk lichaam is dat de dans: vandaar haar passie voor benen en het daarbij behorende schoeisel alsook de kleding. Maar steeds staat de elegantie centraal.

Ook qua afmetingen zoekt zij de uitersten op: haar kleinste kunstwerken zijn ingepakt in een paar centimeter grote ‘kadoosjes’. Maar daarnaast maakt zij ook imposant groot werk.

Haar werk ook qua materiaalgebruik is divers en de manier waarop zij dat inzet getuigt van grote zorgvuldigheid. Of het nu gaat om pen, potlood en kleurpotlood of olieverf op karton of doek: de precisie die ook eigen is aan de danskunst is onweerlegbaar zichtbaar!

Galerie ‘Kunst bij Karel’ is iedere vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en de 2e en laatste zondag van de maand van 13 – 17 uur geopend. Wellicht dat u daar ook Els treft om u achtergronden van haar werk te laten toelichten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie