Afbeelding
Foto door CoWomen via Pexels

Wat is een hybride kantoor?

Partnercontent

Een hybride kantoor betekent veelal dat medewerkers een bepaalde mate van flexibiliteit hebben om vanuit kantoor of op afstand te werken. Het is dus ‘hybride’, in de zin dat het thuiswerken combineert met het traditioneel werken op kantoor. 

Er zitten geen regels aan de verhouding van dagen op kantoor versus dagen thuis, elke werkplek die een mix mogelijk maakt van beide is een hybride kantoor. Bij hybride werken kiezen werkgevers er doorgaans voor om geen vaste werkplekken meer te hanteren, er wordt eerder gebruik gemaakt van flexplekken. Iedereen kan op elke plek inloggen en vanuit daar verder werken. 

Doordat het steeds makkelijker wordt om thuis de dagelijkse werkzaamheden op te pakken wordt het kantoor meer gezien als een ontmoetingsplek dan als een werkplek. Bij hybride kantoren draait alles om flexibiliteit en om de teams te laten doen wat voor hen werkt. Medewerkers kunnen in een hybride kantoor de ruimte selecteren die past bij hun manier van werken of het type project waar ze op dat moment mee bezig zijn. Een hybride kantoor waarborgt de behoeften van de medewerkers, omdat wat het beste werkt van dag tot dag kan verschillen. 

Voordelen en nadelen van een hybride kantoor.

Het grootste voordeel van een hybride kantoor voor veel medewerkers is flexibiliteit. Of ze nu willen thuiswerken, op kantoor willen zitten of een combinatie van beide willen doen, een hybride werkplek ondersteunt hen. 

Daarnaast zijn er vanuit de werkgever veel optimalisatiemogelijkheden bij een hybride kantoor. Bedrijven kunnen gaan werken met minder werkplekken dan het aantal werknemers, zonder dat er niet voldoende ruimte is voor de werknemers. Hiervoor is het wel verstandig om te werken met een aanmeldsysteem, waarin medewerkers kunnen aangeven wanneer ze van plan zijn naar kantoor te komen. Andere voordelen aan hybride werken zijn:

  • Het verbetert de flexibiliteit en optimaliseert de werkplek;
  • Er wordt effectiever gebruik gemaakt van de ruimtes en de werkplekken;
  • De kosten van de werkplek en facilitaire kosten worden bespaard doordat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van de ruimte;
  • Bedrijven zijn niet meer gebonden aan een plek, waardoor werknemers vanuit verdere locaties ook aangenomen kunnen worden. 

Hybride werken is een ontzettend betrouwbare manier van werken en werkt voor veel verschillende teams, maar toch zijn er wat dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Voor veel bedrijven is het bijvoorbeeld erg lastig dat er minder toezicht is op de werknemers. Werknemers maken hun eigen keuzes en plannen hun eigen dag in, waardoor er een minder gevoel van controle kan zijn. Hierdoor is goede communicatie nodig, ook vanuit het management. Meer nadelen aan een hybride kantoor zijn:

  • Het is lastig om te communiceren tussen collega’s die op kantoor werken en collega’s die thuis werken. Er is een hulpmiddel nodig, zoals Teams, maar ook bijvoorbeeld een groot scherm waarmee men kan videobellen;
  • De toegang tot applicaties verschilt van kantoor tot thuis;
  • Werknemers kunnen een verminderde band voelen tot de organisatie bij thuiswerken, hierin is goede ondersteuning nodig vanuit de organisatie. 
advertentie