Roda Boys en Woudrichem delen de punten

2 april 2022 om 20:03 Voetbal

AALST Woudrichem heeft zaterdag uit tegen Roda Boys/Bommelerwaard met 1-1-gelijkgespeeld in Aalst. Het gelijkspel was voor een deel te danken aan Woudrichem-doelman Aljan Dekker, hij hield zijn ploeg meerdere keren in de wedstrijd met een paar geweldige reddingen.

Roda Boys/Bommelerwaard – Woudrichem 1-1

In de eerste helft was Woudrichem iets sterker dan Roda Boys. Er waren voor de bezoekers daarom ook een paar kansen op de openingstreffer. Wilty Schaap was dicht bij de 0-1, zijn inzet kwam echter op de binnenkant van de paal. Na 45 minuten gespeeld te hebben was het nog altijd 0-0.

Roda Boys zat na wat omzettingen beter in de wedstrijd. In de 68ste minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Hierna kreeg Roda Boys nog een paar mogelijkheden om verder uit te lopen, doelman Dekker hield Woudrichem echter op de been. ,,Hierna zakte Roda Boys meer in, om hun voorsprong te verdedigen’’, blikte Woudrichem-trainer Gerrie Schaap terug op de tweede helft. Woudrichem werd vervolgens steeds sterker en in de 86ste minuut maakte Tim Saaman de gelijkmaker. ,,Als we iets langer hadden gehad dan was het misschien nog 1-2 geworden.’’

Door het gelijkspel staat Woudrichem negende in de 2e klasse F. Komende dinsdag speelt Woudrichem een inhaalwedstrijd thuis tegen Drechtstreek, die momenteel elfde staan.