Afbeelding
Foto door Antonika Chanel via Unsplash

Werken aan je postuur en steviger staan? Zo doe je dat!

17 januari 2023 om 14:35 Partnercontent

Hoewel het wat tijd en werk kan kosten, kan een goede houding je comfort en algemene gezondheid aanzienlijk verbeteren. Het kan nuttig zijn om contact op te nemen met een zorgprofessional voor een beoordeling en therapie als je terugkerende houdingsproblemen of chronisch ongemak ervaart.

In het algemeen is het cruciaal om een mix van therapieën en behandelingen toe te passen, zoals fysiotherapie, lichaamsbeweging en zo nodig medicijnen, om de pijn in de onderrug te beheersen. Bovendien is het van cruciaal belang om alle onderliggende factoren aan te pakken die kunnen bijdragen aan je ongemak in de onderrug, zoals slechte tilgewoonten, een slechte houding of onevenwichtige spieren.

Verschillende vormen van fysieke therapie

Je kunt dry needling therapie proberen wanneer je ongemak aan je onderrug of bovenrug of ergens anders in je lijf ervaart. Maar wat is dry needling nu precies? Dunne naalden worden ingebracht in de triggerpoints of myofasciale punten van het lichaam tijdens een soort behandeling die bekend staat als dry needling therapie. Volgens sommige onderzoeken kan dry needling nuttig zijn voor het verminderen van de pijn en het verbeteren van de functie bij personen met lage rugpijn.

Als het wordt uitgevoerd door een deskundige en bekwame zorgverlener, wordt dry needling over het algemeen als veilig beschouwd. Voordat je met de therapie begint, is het cruciaal om de voordelen en mogelijke gevaren van dry needling met je zorgverlener door te nemen.

Het kan gebruikt worden om verschillende kwalen te behandelen, waaronder: Het wordt soms gebruikt om spierongemakken en stress te verlichten.

Probeer een rechte houding aan te houden

Doe dit met je schouders naar achteren en ontspannen. Zorg dat je niet doorhangt of naar één kant overhelt. Zorg ook voor een stevige basis door je voeten op schouderbreedte van elkaar te houden. Dit kan overbelasting van de rug helpen voorkomen. Neem pauzes: Probeer elk uur of zo op te staan en je uit te rekken als je veel achter een bureau zit. Door dit te doen kun je spierpijn en uitputting voorkomen.

Door de spieren die je wervelkolom ondersteunen te versterken, kan regelmatige lichaamsbeweging je houding helpen. Zorg ook voor een correcte houding bij het tillen: Houd je voeten op schouderbreedte uit elkaar en buig je knieën als je grote dingen optilt. Gebruik je benen om het object op te tillen in plaats van je rug om blessures te voorkomen.

Je bewust zijn van je houding kan je gedurende de dag helpen om eventueel noodzakelijke correcties aan te brengen. Een van de goede voornemens van velen is werken aan hun postuur en hun gezondheid.

Beter rechtop staan doe je zo

Zorg voor een stevige basis door je voeten op schouderbreedte van elkaar te houden. Dit kan je ook helpen om vallen te voorkomen. Probeer ook een rechte houding aan te nemen met je schouders naar achteren en ontspannen. Zorg dat je niet doorzakt of naar één kant overhelt.

Gebruik je core spieren. Door je kernspieren te gebruiken kun je je stabiliteit en evenwicht vergroten. Probeer je buikspieren samen te trekken en je navel dichter bij je ruggengraat te brengen.

Draag ondersteunend, comfortabel schoeisel: ga op zoek naar schoenen met een brede teendoos, een fatsoenlijke steun voor de voetboog, en een platte of lage hak. Vermijd het dragen van schoenen met een hoge hak of schoenen die veel te strak of te los zitten.

 Je kunt je stabiliteit en evenwicht vergroten en tegelijkertijd je risico op vallen en verwondingen verminderen door op de hier gegeven adviezen te letten. Het kan nuttig zijn om contact op te nemen met een zorgverlener voor een beoordeling en therapie als je aanhoudende evenwichtsproblemen of chronisch ongemak hebt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie